Arhiva događanja 2013.

Natječaj za ravnatelja/icu Dječjeg vrtića Rožica

Otvoren je natječaj za izbor novog ravnatelja/icu našeg dječjeg vrtića. Javiti se mogu kandidati oba spola koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o predškolskom odgoju i naobrazbi te imaju organizacijske i menadžerske sposobnosti.

Oglas natječaja:

Počela prilagodba nove djece!

Novoupisana djeca :

  1. Petra Gulić rođ. 27. 09. 2012.
  2. Matej Ivetić rođ. 22. 11. 2012.
  3. Bartol Mlakar rođ. 09. 08. 2012.
  4. Vito Halambek rođ. 22. 06. 2011.
  5. Laura Ježek rođ. 15. 08. 2011.
  6. Nina Bišćan rođ. 08. 05. 2012.
  7. Jakov Kanceljak Buhin rođ. 16. 04. 2012.
  8. Nika Ščukanec rođ. 11. 01. 2011.

Od 20.kolovoza započela je početna prilagodba novoupisane djece. Roditelji s djecom borave u vrtiću u vremenu od 9:00 do 10.30, a u tome se vremenu djeca upoznaju s prostorom, osobljem vrtića i djecom, dok se sa roditeljima provodi intervju i razgovara o osobitostima, potrebama, interesima i potrebama djece.

Ljetna organizacija rada vrtića Rožice

Obavijest za roditelje i sve zainteresirane o ljetnoj organizaciji rada našeg vrtića pogledajte na stranici vrtićki programi.

Što ću biti kad odrastem?

Što ću biti kad odrastem... klaun, stolar ili učitelj... sve to i nešto drugo. Saznali su roditelji od svojim mališana na završnoj svećanosti vrtića, 14. 06. u DV Rožica kad smo se oprostili od naših šest školaraca: Paulom, Magdom i Martom, Janom, Markom i Hrvojem. Ulaz u vrtić bio je ispunjen roditeljima i nihovim prijateljima, a imali smo čast da po prvi puta pozdravimo i novog načelnika općine, gospodina Roberta Grebličkog, koji se sa par prigodnih riječi obratio roditeljima djece i djelatnicima vrtića.

Gosti u Rožici

Mjesec lipanj je u vrtićima najčešće mjesec kada se smanjuje broj djece , a dio njih ispisuje zbog polaska u školu. No, u vrtiću Rožica cijeli je mjesec bilo vrlo aktivno, od završne svečanosti naziva Što ću biti kad odrastem?, a potom i dolaska dragog gosta, mađioničara Joze Boze. Potom su predstavnici DVD-a Veliko Trgovišće, predsjednik Branko Seljan i dobrovoljac Damir Petak posjetili vrtić i ugodno iznenadili djecu i odgajatelje svojim predstavljanjem, slikovnicama i igrom spretnosti koju su za djecu pripremile i provele članice ženske mladeži DVD-a: Lucija, Laura i Silvija. Saznalo se da se u mladež DVD-a više upisuju djevojčice od dječaka, a i u same aktivnosti kod dolaska vatrogasaca u vrtić radije su se uključile djevojčice. Gađanje boca mlazom vode bilo je idealno za vreli ljetni dan u kojemu je djecu uz velikotrgovišćanske vatrogasce posjetio i župnik I. Dužaić donijevši im slatke trešnje iz svojeg voćnjaka.

Izleti predškolaca i vrtićevaca

Kao i svake godine tako su i krajem ove pedagoške godine djeca iz predškole i vrtićevci bili na izletu. Ne na istom, nego na čak dva izleta. Prvo su predškolci iz Velikog Trgovišća, Dubrovčana i Strmca, 15. 05. povodom Međunarodnog dana obitelji bili u Zagrebu gdje su u pratnji svoje tete Goge i desetak roditelja posjetili kazalište Malu scenu gdje su odgledali prekrasnu predstavu Ružičasta sanjarica, a potom su otišli na Bundek gdje su uživali u picnicku i igri.

Vrtićevci su pak 24. svibnja bili u Kumrovcu gdje su imali priliku vidjeti stare zanate, a najviše ih se dojmilo kako "striček od blata pravi posudicu". Neočekivano je bilo i vidjeti kako se krov pokriva škopom pa smo se mi odrasli sjetili one lijepe pjesme "Od blata je zbita.i škopom pokrita". Slijedio je ručak i posjeta Dječjem vrtiću Jaglac gdje smo dočekani kao veliki prijatelji.

Još jedna Olimpijada

E, ove godine nismo bili među posljednjima u rangu.
Čak je naših četvero  klinaca osvojilo i medalje:

Gabrijel Fiolić: zlato  u skoku u dalj,
Korina Bogović
: srebro u skoku u dalj,
Gabrijel Pavlušec
: srebro u skoku u dalj, a
Marko Draganić
broncu u tračanju na 50 m.

Čestitamo im, ali i svim drugim klincima koji su sudjelovali na ovom natjecanju. Ponosnim mamama,  tatama i tetama također čestitke.

Dopuna programa sigurnosti novim proširenim protokolima

U praksi se pokazala nužnost za dopunom Programa sigurnosti, naročito nakon nemilog događanja neopaženog odlaska djece. Kako bi sigurnost djece u i izvan vrtića  bila još veća, odgajatelji i ostali, djelatnici morat će se pridržavati dopunjenih protokola, a poduzet će se i tehničke radnje za osiguravanje ulaznih vrata te prostora izvan objekta (obnova sprava i zaštita drvene površine na terasi vrtića). Sve to jer nam je SIGURNOST NAJVAŽNIJA.

Za početak, uvedena su dežurstva u otključavanju/zaključavanju ulaznih vrata. No, ne smijemo zaboraviti i ulogu sviju nas koji u vrtiću radimo, a to se odnosi na to da u situaciji kvalitetnog rada, osmišljenog i sigurnog prostornog i materijalnog konteksta, te u situaciji djeci atraktivnih ponuđenih igara i sadržaja ."sigurna su i ona vrata koja su širom otvorena..."

Predškolci iz Dubrovčana u posjeti vatrogascima

Koji klinac nije poželio bar na trenutak biti vatrogasac, imati na glavi kacigu, "gasiti požar" i voziti se u vatrogasnom vozilu "pod sirenom". Sve to, ali i puno više omogućili su predškolcima iz Dubrovčana djelatnici iz DVD Dubrovčan-Ravnice kojima se zahvaljujemo na kratkoj i odličnoj edukaciji mališana, svim doživljajima u posjeti, a posebno na slatkom završetku posjete uz slatkiše. Došli bumo opet!

I ja idem u školu...

... naziv je završne priredbe koju su naši mali predškolci sa svojom voditeljicom tetom Gogom prikazali svojim roditeljima, bakama, djedama i ostaloj rodbini i susjedima. Bilo je jako zabavno i veselo , a najviše smijeha izazvao je kratki skeč naziva Naša mala klinika u kojem je dominirala gospođica Grospić. Predškolci su dobili diplomice, oni koji ostaju u predškoli pohvalnice, no i roditelji su nešto dobili - zahvalnice za suradnju, a bake i djede čestitke za uspješan odgoj i brigu o svojim unucima.

U posjeti mjesnim ambulantama

Tijekom mjeseca travnja najstarija djeca iz vrtića i dio djece iz predškole u Velikom Trgovišću posjetili su dvije mjesne ambulante, onu obiteljske medicine dr. Lovorke Vrančić Škof i stomatološku ambulantu Dr. Čarića.

Djeca su naučila važnost prevencije zdravlja, oslobodili se tzv. straha od bijele kute, a u tome su im uz liječnike pomogle i medicinska sestra Snježana i tehničarka Miljenka, naravno uz pomoć naše zdravstvene voditeljice Zvjezdane koja je u dogovoru s ravnateljicom vrtića i organizirala ove edukativne posjete. Vrijedno je spomenuti da su djeca u posjeti ambulanti i humanizirala njihov prostor svojim likovnim radovima i fotografijama, a ovo je bila još jedna u nizu višegodišnje suradnje predškolske sa zdravstvenom ustanovom na području Velikog Trgovišća.

I mi smo dio Zelene čistke

Uključivši se u ovaj državni program, djeca i zaposleni u DV Rožica očistili su okoliš vrtića i razgovarali o nužnosti očuvanja okoliša na puno načina.

Ukratko o ovoj međunarodnoj akciji: Kampanja Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš provodi se u sklopu globalnog pokreta Let's do it! i svjetske akcije World Cleanup 2013., a u Hrvatskoj ove godine po drugi put. U pokret Let's do it! do sada se uključilo 96 zemalja. Cilj kampanje je podizanje svijesti o ulozi ljudi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a vrhunac akcije je čišćenje divljih odlagališta.

Posjet župnoj crkvi uoči Cvjetnice

U suradnji s vlč. Ivanom Dužaićem, 60-tak djece iz predškole, igraonice DND-a i vrtića Rožica u dobi od nepunih 3 pa sve do 7 godina, posjetilo je župnu crkvu uoči Cvjetne nedjelje.

Na prijedlog ravnateljice vrtića, te voditeljice predškole i igraonice, Gordane Pavlinić, vlč. Dužaić ugostio je djecu i odgajateljice vrtića, roditelje i bake u pratnji, te djeci ispričao, a odrasle podsjetio na značaj i važnost prestojećeg najvećeg krščanskog blagdana, Uskrsa. Djeca su u crkvu ponijela grančice i cvijeće te pažljivo saslušali prigodnu propovijed, a nakon što su od vlč. darivani slatkim iznenađenjem, urućili su mu uskršnju čestitku i zajedno se fotografirali ispred crkve

Predstava Zecmen kazališta Don Hihot

Na prvi dan proljeća ugostili smo ivanićgradsko kazalište Don HIHOT s njihovom predstavom o mudrom Zecmenu koji je svojom neustrašivošću zasjenio sve Supermane, Spidermane i Batmane.

Djeca su bila oduševljana predstavom, pa su poželjeli uskoro vidjeti i neku novu priču.

 

Radionica iz quillinga

Radionica iz quillinga koju je održala gospođa Halyna Kubinski, učiteljica iz Karlovca održana u vrtiću Rožici okupila je 30-tak sudionika u dobi od 6 do 66 godina, dakle od djece predškolske i školske dobi, baka, roditelja, mještana Velikog Trgovišća, sve do odgajatelja, učitelja i ravnatelja vrtića i škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Vrlo ugodnih i uspješnih više od 2 sata izrade ukrasa u ovoj neobičnoj tehnici i vještini bili su dovoljna motivacija sudionicima u jedinstvenoj želji da se uskoro organizira nova radionica iz quillinga.

Izašao treći broj Hižice

Izišao je treći broj naših novica Hižica, još bogatiji i bolji. U nakladi od 200 komada novice su prepune savjeta iz odgojne prakse, likovnih radova, fotografija i izjava djece, te najava novosti iz područja predškolskog odgoja.

I ove godine uređivala ga je Gordana Pavlinić sakupivši tekstove odgajatelja i vanjskih suradnika vrtića te roditelja koji su se rado odazvali pisanju za novice. Lekturu je odradila Marija snolić, prof; grafički dizajn izradio je Damir Jelinek, a tiskanje časopisa i ove je godine povjereno tiskari Impressio Cvitković. Svi koji žele nabaviti ovaj jedinstveni vrtićki časopis mogu se javiti na mail vrtića: djecji.vrtic.rozica@kr.t-com.hr

Valentinovo

Nismo zaboravili niti na Valentinovo. Ovako su predškolci sa svojim starijim kolegama i učiteljicama plesali i igrali se igre "srca" u maloj područnoj školi u Strmcu.

 

 

 

Fašnik, fašnik...

Osim u vrtiću, maškarali smo se i u predškoli. U PŠ Dubrovčan pridružili smo se školskom maskenbalu i pokazali što znaju brojne princeze, kauboji i supermeni, a u Velikom Trgovišću malobrojna povorka odvažno je prošetala do škole unatoč hladnoći i ružnom vremenu.

Evo malo slikica snašeg fašnika:

Županijska smotra projekata za dječje vrtiće

U našem vrtiću održan je 13. veljače županijski stručni skup iz demokratskog
građanstva koji je ujedno bio i uvod u skorašnju županijsku smotru projekata
iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava. Skupu se
odazvalo 30-tak odgajatelja iz zagorskih vrtića, ali i iz vrtića u Novskoj. Tema skupa je bila "Kako pripremiti projekt na razini vrtića?", a predavači su bili: voditeljica ŽSV za demokratsko građanstvo, Snježana Romić, dipl. učiteljica i Gordana Pavlinić, odgojitelj mentor. Praktični dio pripreme i tijeka projekta prikazale su odgajateljice iz DV "Zipkica" i DV "Naša radost".

 

Kaj je bilo novog? - Arhiva događanja 2012.


malo dijete - Veliki genijalac - Vrtičke aktivnosti - Vrtićki programi - Obiteljski kutić - upis u vrtić - O našem osoblju - Galerija fotografija

Mediji o Rožici - Novosti iz dječjeg vrtića - O vrtiću Rožica - Kontaktirajte nas - Naslovnica

Web stranice dječjeg vrtića Rožica iz Velikog Trgovišća napravljene su početkom 2010. godine u duhu dobre volje.
A tu imamo i odluku o ustrojavanju kataloga informacija našeg vrtića.
Tekstovi i fotografije intelektualno su vlasništvo vrtića, ako nismo naveli drugi izvor. Izrada web stranica