Dogodilo se bu:

 

 

 

 

 

 

Stručno usavršavanje u Rožici

U provedbi Učilišta Kvantum znanja započela je edukacija CAR JUNIOR u trajanju od 3 modula.

Cilj radionica je predstaviti odgajateljima najnovije tehnike i metode rada s djecom iz područja neuroedukacije te razvoja predpisačkih, predčitalačkih i predmatematičkih vještina.

Blagoslov kruha

Djeca iz vrtića i dio predškolaca u pratnji svojih odgajatelja i roditelja posjetila su mjesnu crkvu i tradicionalno povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje ponijeli kruh na blagoslov. Dočekao nas je vlč. Josip Čulig koji je govorio o trudu ljudi da bi nastao kruh i o tome kako u svijetu još ima puno onih koji su kruha gladni. Nakon kratkog glazbenog programa djeca su počašćena slatkišima.

Upisi u predškolu

U DV Rožica počinju upisi u program predškole za djecu rođenu od 1.4.2011. do 31.3.2012., a koja nisu obuhvaćena redovnim vrtićkim programom. Uz ovu informaciju objavljujemo i javni poziv u kojemu su podrobnije opisani uvjeti i tijek upisa.

Otvoreni natjećaji za odgojitelja i ravnatelja D.V. Rožica

Kliknite na ikonu za pregled dokumenta

natječaj za odgojitelja/icu

Natječaj za ravnatelja/icu

Priredba povodom Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji

Održana je 11.05. u novouređenom Domu kulture. Pred brojnom publikom, uz ostale izvođače predstavile su se naše rožice i polaznici predškole

Starinske igre na igralištu NK Zagorec

Predsjednik Udruge Sport line, Željko Hohnjec u suradnji s našim vrtićem organizirao je 10.05. Starinske igre kojima je oduševio najstariju djecu vrtića i predškolce. Bilo je tu potezanja konopa, nošenje jaja u žlici, skakanja u vrećama, ali i nogometa, odbojke balonom napunjenim vodom i još koječega.

Vesela vriska, navijanje, pljesak i zahvala trenerima Željku i g.nu Pehu. Bilo je neopisivo lijepo i to ćemo uskoro ponoviti jer su tjelesne aktivnosti djece na otvorenom neprocjenjive za njihovo zdravlje, kondiciju i imunitet, a zajedničko korisno druženje temelj dobroj međuvršnjačkoj socijalizaciji.  

Naše odgajateljice na međunarodnoj konferenciji u Republici Sloveniji

U sklopu međunarodnog projekta Say hello to the world naše odgajateljice Anita Jurina i Slađana Ovčarić, pojačane mamom Natalijom Huić, prof. engleskog jezika sudjelovale su 21. travnja u radu međunarodne konferencije u Rimskim Termama u Sloveniji, a referat ravnateljice Gordane Pavlinić izišao je u 3. Međunarodnom zborniku referata pod nazivom Vrtić Rožica-proširena obitelj.

Nagrada ravnateljici

Županijsku povelju na području društvenih dhelatnosti, za dugogodišnji uspješni rad s djecom i promociju ranog predškolskog odgoja primila je naša ravnateljica Gordana Pavlinić na svečanosti povodom Dana županije.

Gordana Pavlinić dobitnica županijske povelje

Zaključen je natječaj za kuhara/icu

Odluka o zapošljavanju je u prilogu

Upis u vrtić

Objava je u prilogu

Tražimo kuhara/icu

U prilogu je objava s uvjetima:

Dajmo djeci korijene i krila

U dječjem vrtiću Rožica, u Velikom Trgovišću, uručenjem tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, nastavljen je u četvrtak 23. veljače 2017. godine veliki hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

Širom Hrvatske, od Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, zahvaljujući projektu Dajmo djeci korijene i krila, djeca se u vrtićima upoznaju s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine, a dječji vrtić Rožica je 73. po redu u kojeg je stigao ovaj odgojno-obrazovni projekt. Projekt trajno podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf, ali i jedinice lokalne samouprave na svom području. Podjelu u Velikom Trgovišću omogućila je Krapinsko-zagorska županija. Tradicijske drvene igračke ravnateljici DV-a Rožica Gordani Pavlinić, zajedno su uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, a na svečanosti je bila i zamjenica župana Jasna Petek.
Više fotografija u galeriji:

Rožica obilježila 8. rođendan

Dječji vrtić Rožica obilježio je svoj osmi rođendan nizom zanimljivih događanja za djecu, roditelje i stručne suradnike.

01.02. u galeriji Spmen škole "Dr.Franjo Tuđman" održana je promocija 7. broja časopisa Hižica koji je ove godine okupio veliki broj sustručnjaka koji su u svojim prilozima pisali o teoriji i praksi ranog i predškolskog odgoja.

02.veljače, na sam Dan vrtića djeca su počašćena prekrasnim mjuziklom Tko sam, što sam "produkcije Z" iz Splita. Istog dana navečer održana je svečana priredba kojoj je nazočilo više od 200 djece roditelja, prijatelja, rodbine, mještana, uzvanika. Mjuzikl Z našega brega bio je doista veličanstven i oduševio je sve prisutne koji su s djecom zapjevali novu "himnu" našeg mjesta: Z brega se vidi tvoje i moje dvorišće, vidi se cielo Velko Trgovišće. Šestogodišnja voditeljica programa, Ana Siročić odlično je najavljivala sve izvođače iz vrtića, predškole i male grupe engleza, a na kraju kao poklon-bombon nastupio je mali klaun Viktor Kolmar.

Dan kasnije, 03.02. ponovno u spomen školi održan je veliki 7. po redu županijski stručni skup u organizaciji DV Rožica, i ove godine uz potporu Županije Krapinsko-zagorske. Činjenica da je tema skupa koji je bio posvečena razmjeni iskustva odgojne prakse razlčičitih dječjih vrtića , te da je skup okupio sudionike i predavače iz čak 5 županija i grada Zagreba zapravo govori da je to bio međužupanijski stručni susret. Odlična organizacija, predavači i kasniji obilazak vrtića s domjenkom oduševio je sve okupljene među kojima su bili i predsjednica županijske skupštine gđa. Vlasta Hubicki, dožupanica gđa Jasna Petek i naš načelnik Robert Greblički koji je u sva tri dana bio nazočan na obilježavanju Dana vrtića što govori o njegovom interesu i podršci ranom i predškolskom odgoju u našoj općini.
Više fotografija u galeriji:

Evo, to je novog!

Logo vrtića iskorišten je u promociju vrtića Rožica na različite načine: radnu odjeću, šalice za zaposlene i novu prekrasnu zastavu.

Čestitka klauna Čupka za Rođendan vrtića (fotka). Hvala prijatelju Zdravku Valentinu!

Odluka o zasnivanju radnog odnosa

U prilogu dostavljam odluku Upravnog vijeća o zasnivanju radnog odnosa prema natječaju za radno mjesto odgojitelj/ica predškolske djece:

Natječaj za radno mjesto

Objavljujemo natječaj za odgojitelja/icu na određeno puno radno vrijeme:

Odluka o zasnivanju radnog odnosa

U prilogu dostavljam odluku Upravnog vijeća o zasnivanju radnog odnosa prema natječaju za radno mjesto odgojitelj/ica predškolske djece:

Natječaj za radno mjesto

Objavljujemo natječaj za odgojitelja/icu na određeno puno radno vrijeme:

Torta tete Dženi

... petak je i po ničemu poseban dan. Vani je maglovito i jedva čekamo početak vikenda. Zato nam je teta Dženi osladila svima dan napravivši za užinu čak četiri torte. Djeca su bila baš sretna.

Već su pitali
- "Tko danas slavi rođendan?"
i iznenadili su se kad im je rečeno
- "Nitko. Teta Dženi vas je htjela razveseliti!"
I to je to... lijepi kraj radnog tjedna :-)

Napokon logoped i za djecu s područja općine Velikom trgovišće

Sporazumom između općine Veliko Trgovišće i grada Klanjca , a preko Udruge "Korak po korak do zdravlja", zaposlen je logoped za područje ove dvije jedinice lokalne samouprave. Sjedište , odnosno logopedski kabinet nalazi se u Domu zdravlja Klanjec, Trg Mira 11, a roditelji s područja naše općine mogu koristiti usluge logopeda u slijedećem vremenu:
- ponedjeljak, srijeda, petak - od 08.00 do 16.00
- utorak i četv rtak - od 11.00 do 19.00

Po potrebi i dogovoru će logoped dolaziti u DV Rožica i OŠ Veliko Trgovišće, o čemu ćemo vas obavještavati i putem ove stranice...

Logoped je Tomislava Strsoglavec, dipl.logoped, a kontakt telefon je: 099/765 39 43

Javni poziv

Javni poziv za dostavu prijava za stručno osposobljavanje odgojitelja predškolskog odgoja

Javni poziv za dostavu prijava:

Obrazac s uvjetima zapošljavanja:

Odluka upravnog vijeća

Likovna suradnja među vrtićima

U novoj sobi na katu vrtića sunce nam je blještalo cijelo poslijepodne. Od svih mogućih rješenja došli smo na ideju da velike staklene površine osvježimo dječjim crtežima. Kako smo imali priliku vidjeti prekrasne vitraje koje su oslikala djeca iz DV Varaždin uz mentorstvo odgajateljice Tatjane, crteži su prenijeti na foliju i nastala je prekrasna staklena površina koja uz vitraje, ima i crteže čipke naših bivših polaznika Tina i Jana.

Uređenje dječjeg igralištaNa Pregradskim berbarijama

I ove godina naša najstarija djeca sudjeluju na Pregradskim berbarijama na kojima se uz smijeh i igru druže djeca iz zagorskih vrtića već 18 -tu godinu. U ovim igrama svi su pobjednici i dobitnici poklona i priznanja, a najveća im je nagrada vesela atmosfera koja vlada na ovoj manifestaciji.

Natječaj za radno mjesto

Tražimo dva djelatnika - odgojitelja/ice - za rad u Dječjem vrtiću Rožica:

Upis u program Predškole

UPIS U PROGRAM PREDŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017.

Dječji vrtić Rožica će u svojim prostorima provodit upise djece rođene od 01.04.2010. do 31.03.2011. godine u program predškole za odgojno-obrazovnu 2016./2017. godinu. Upisi će započeti 05. rujna i trajati do 23.rujna 2016. godine sve dane osim vikenda u vremenu od 08. do 12.00 sati. Roditelji trebaju na upis ponijeti slijedeće dokumente:

- presliku rodnog lista djeteta (na kojem piše OIB)

- potvrdu liječnika o zdravstvenom stanju djeteta

- presliku osobnih iskaznica oba roditelja

U vrtiću će roditelji popuniti obrazac vezano za osnovne podatke o obitelji, te podacima o razvojnom statusu djeteta, a isti mogu skinuti na stranici Roditeljski kutak:

Program predškole je obavezan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu. Program predškole za djecu koja pohađaju vrtić je integriran u redoviti program. Roditeljski sastanak za polaznike predškole održat će se u srijedu, 28. rujna 2016. u prostoru dječjeg vrtića Rožica s početkom u 17.00 sati.

Uređenje igrališta (parka) vrtića

Uređenje dječjeg igralištaU suradnji s Općinom Veliko Trgovišće i tvrtkom Trgo-kom uređen je, zapravo iznova napravljen novi pješčanik za djecu, postavili smo stabilnu tendu koja djecu štiti od UV zraka, detaljno oprali sve staklene površine na terasama, a djelatnici spomenute komunalne tvrtke zajedno s djelatnicima na "javnim radovima" redovito uređuju travnate površine i okoliš vrtića, kao uostalom i cijelo mjesto.

Upisi nove djece

Do sad najveći broj djece prijavljene za upis u DV Rožica rezultirao je na žalost s prijemom tek 13-ro djece, od ukupno 28 dostavljenih molbi. To je najbolji pokazatelj potrebe za daljnjim proširenjem kapaciteta vrtića, izgradnjom nove "kućice" s mogućnošću otvaranja najmanje dvije nove odgojno-obrazovne skupine.

Vjerujemo da su to prepoznali i predstavnici našeg Osnivača u Općini Veliko Trgovišće. Svi roditelji koji su podnijeli molbu obavješteni su o rezultatima, a one roditelje čija djeca nisu ovog puta "primljena",iz vrtića pozivaju da ostave svu dokumentaciju, jer je moguće da dođe do "oslobađanja" nekog mjesta, a potom se odmah upisuje novo dijete s popisa "na čekanju".

Popis primljene djece:

Roditeljski sastanak za novoupisanu djecu održat će se 10. kolovoza u 18.00 sati u prostoru vrtića gdje će se potpisati ugovor o međusobnim pravima i obvezama vrtića i roditelja-korisnika usluga, a roditeljima podijeliti uputnica za obavljanje liječničkog pregleda djece.

 

Kaj je bilo novog? - Arhiva događanja 2016.


malo dijete - Veliki genijalac - Vrtičke aktivnosti - Vrtićki programi - Obiteljski kutić - upis u vrtić - O našem osoblju - Galerija fotografija

Mediji o Rožici - Novosti iz dječjeg vrtića - O vrtiću Rožica - Kontaktirajte nas - Naslovnica

Web stranice dječjeg vrtića Rožica iz Velikog Trgovišća napravljene su početkom 2010. godine u duhu dobre volje.
A tu imamo i odluku o ustrojavanju kataloga informacija našeg vrtića.
Tekstovi i fotografije intelektualno su vlasništvo vrtića, ako nismo naveli drugi izvor. Izrada web stranica